Πρόσκληση γνωριμίας με το AcroconTempo

Την Τετάρτη 2/2/22 στις 17:45, σας προσκαλούμε σε μία ανοιχτή συνάντηση γνωριμίας με το καινούργιο μας μάθημα AcroconTempo που απευθύνεται αποκλειστικά σε αγόρια. Πήραμε αυτή την απόφαση παρακινούμενοι από την επιθυμία πολλών αγοριών να αρχίσουν χορό και λαμβάνοντας υπόψιν τόσο τον δισταγμό τους να ενσωματωθούν σε ένα τμήμα κοριτσιών όσο και την διαφορετικότητα στην σωματική τους έκφραση δημιουργήσαμε ένα καινούργιο μάθημα.

Είναι ένα μάθημα ακροβατικών εδάφους εμπλουτισμένο με στοιχεία σύγχρονου χορού με σκοπό το συνδυασμό της σωματικής εγρήγορσης- δεξιότητας με την προσωπική έκφραση. Απευθύνεται σε αγόρια μικρών ηλικιών που θέλουν να εξελίξουν τι κινησιολογικές τους δεξιότητες εντός ενός φάσματος διαπροσωπικής και καλλιτεχνικής αλληλεπίδρασης.

Απώτερος σκοπός του μαθήματος είναι η όξυνση τόσο της σωματικής όσο και της κοινωνικής νοημοσύνης όπως απορρέει από το πλαίσιο μιας ομάδας.

MUST HAVE:  Διάθεση για ρίσκο και αλλαγές, άνετα ρούχα και πολύ ενέργεια.

Μέτρα για την προφύλαξη και αποφυγή του κορωνοϊού

Ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σχετικά με την ασφαλή επαναλειτουργία των δομών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης παίρνουμε τα παρακάτω μέτρα:

  • Μικρά γκρουπ μαθητών συμμορφούμενοι στις οδηγίες του Υπουργείου.
  • 10λεπτα κενά μεταξύ των μαθημάτων για την αποσυμφόρηση των μαθητών και την απολύμανση και φυσικό εξαερισμό της αίθουσας.
  • Το βγάλσιμο των παπουτσιών στην είσοδο της σχολής.
  • Την αποφυγή παραμονής των γονιών και μαθητών στην αίθουσα υποδοχής και στα αποδυτήρια. Για αυτό παρακαλείσθε να έρχεστε ντυμένοι για το μάθημα κατά το δυνατόν
  • Χρήση της μάσκας κατά τις συναλλαγές με την γραμματεία.
  • Πλύσιμο των χεριών πριν και μετά το μάθημα.
  • Το προσωπικό του στρωματάκι ο καθένας για τα μαθήματα των Dance Limbering και Ballet workout.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας!

Πρόγραμμα Ιουλίου

Για τον Ιούλιο η σχολή θα λειτουργήσει με σεμιναριακού τύπου μαθήματα εως τις 14/7 με το παρακάτω πρόγραμμα:

Δευτέρα και Τετάρτη: 7:30-8:30 Dance Limbering, 8:30-10:00 Ballet

Τρίτη και Πέμπτη 9:00-10:30 Σύγχρονο

Τρίτη 8:00-9:00 Afro Fusion

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων μην ξεχάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να εξασφαλίσετε την θέση σας.

Προσωρινά κλειστή!

Αγαπημένοι μας μαθητές και γονείς!
Όπως καταλαβαίνετε η σχολή θα παραμείνει κλειστή σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου. Ως εκ τούτου αναβάλαμε την παράσταση μας και περιμένουμε να βρούμε καινούργια ημερομηνία.  Για να παραμείνουμε σε ετοιμότητα, σας προτρέπω σε κατ΄οίκον εξάσκηση με βιντεάκια που θα σας αποσταλλούν στο mail σαςτις προσεχείς μέρες. Ελπίζω να τα πούμε σε 14 μέρες φρέσκοι και ξεκούραστοι και το κυριότερο, από κοντά! Ανυπομονούμε και εμείς, οι δασκάλοι σας, αλλά και τα κουστούμια που σας περιμένουν μόνα τους!

Η Σταχτοπούτα απόψε ΔΕΝ!

Performance στο πλαίσιο της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων

Μια κινητική performance βασισμένη στην Σταχτοπούτα, μια χιλιοειπωμένη ιστορία, μέσα από το πρίσμα ενός πολυ-πολιτισμικού και πανάρχαιου μύθου, που αλλάζει με τα ήθη και τα πρότυπα της εποχής. Με τον απόηχο του φεμινιστικού κινήματος, βιωμένο και απαξιωμένο και μιλώντας με όρους ψυχολογίας πια για το «Σύνδρομο της Σταχτοπούτας», χρησιμοποιούμε το αρχέτυπο της ηρωίδας ως σύμβολο αμφισβήτησης. Διεκδικώντας την αυτοτέλειά της δεν  προσμένει «από μηχανής πρίγκιπες» και θαύματα  παρά ανατρέχει σε όλη την ιστορική γνώση και τη διαλεκτική που έχει αναπτύξει η εξέλιξη της ψυχανάλυσης και της φιλοσοφίας πάνω στο θέμα της εξουσίας και της εξάρτησης.

https://www.facebook.com/events/589637274841942/

https://www.timesnews.gr/i-stachtopoyta-apopse-den/?fbclid=IwAR2Q_m0RvfyQkUP_kf2ez9enos8PwXEuQEGFU937IkPxelYyBE9swgUqvog

cinderella_ff

 

Ανοίγουμε την 1/9

Τινάξτε την άμμο από τα μαλλιά σας και ελάτε να αρχίσουμε επιτέλους την νέα ακαδημαϊκή χρονιά με ελπίδα, επιθυμία και ασφάλεια με το καινούργιο πρόγραμαμα μαθημάτων μας!
Η σχολή ανοίγει την 1/9 για πληροφορίες και εγγραφές και τα μαθήματα στις 15/9.

Προς αποφυγή συνωστισμού παρακαλούμε να μας καλείτε για να κλείνουμε ραντεβού τις καθημερινές 11:00-13:00 και 18:00-21:00.

Ανυπομονούμε να αρχίσουμε!

Σεμινάριο Samba

Τώρα που ο υδράργυρος ανεβαίνει …
Ελάτε να λικνίσουμε τα κορμιά μας στους καυτούς βραζιλιάνικους ρυθμούς της Samba υπό τις οδηγίες της Στέλλας Σπύρου!  Κάθε Τρίτη και Πέμπτη από 3/7-12/7 στις 19:00-20:00.

Και λίγες πληροφορίες για την Samba:

Ο χορός Samba αποτελεί ένα από τα σύμβολα της βραζιλιάνικης εθνικής ταυτότητας και θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές λαϊκές πολιτιστικές εκφάνσεις του βραζιλιάνικου πολιτισμού.
Πρωτοεμφανίστηκε στην Αφρική, στις περιοχές Congo και Angola ειδικότερα. Με την έναρξη του αφρικανικού δουλεμπορίου, το οποίο ξεκίνησε κυρίως στη Βορειο-Ανατολική Βραζιλία, το μουσικό είδος αυτό, αναπόσπαστο πολιτισμικό στοιχείο μιας μεγάλης αφρικανικής περιοχής, μεταφέρθηκε στη Βραζιλία, κοντά σε άλλες πολιτισμικές εκφάνσεις του αφρικάνικου πολιτισμού, όπως μαγειρική, θρησκεία, ήθη και έθιμα. Ο χορός αυτός ξεκίνησε να παίρνει μορφή μεταξύ των σκλάβων και στη συνέχεια έγινε μια δημοφιλής εκδήλωση του βραζιλιάνικου πολιτισμού.
Η πρώτη ολοκληρωμένη μορφή του χορού Samba εμφανίστηκε στην περιοχή Recôncavo Baiano, στη Bahia της Βραζιλίας. Υπάρχουν διάφορα είδη του χορού samba (όχι μόνο στη Bahia, αλλά και Maranhão, Minas Gerais, Pernambuco και São Paulo μεταξύ άλλων), όμως το πιο γνωστό είδος Samba είναι ο Samba του καρναβαλιού, ο οποίος έφτασε στο Rio de Janeiro κατά το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα από τους εσωτερικούς μετανάστες της Bahia και χαρακτηρίζεται από έντονους και επιβλητικούς ρυθμούς, υπό τη συνοδεία τυμπάνων. Με την πάροδο του χρόνου αυτός ο χορός έχει γίνει ο πιο σημαντικός πολιτισμικός θεσμός της Βραζιλίας και κυρίως της πόλης του Rio de Janeiro και χαρακτηρίζεται από παρελάσεις με φαντασμαγορικά άρματα και καρναβαλιστές με εντυπωσιαστικές στολές.
Ο χορός αυτός του καρναβαλιού χαρακτηρίζεται από έντονη κίνηση της λεκάνης σε συνδυασμό με ένα επαναλαμβανόμενο ρυθμικό μοτίβο των ποδιών. Το γεγονός πως έχει γίνει το εθνικό σύμβολο ενός έθνους δεν είναι τυχαίο, δεδομένου πως η ρυθμική υπόκρουση δημιουργεί πάντα ένα αναζωογοννητικό ηχητικό τοπίο προκαλώντας έντονα συναισθήματα ψυχικής ευφορίας και χαράς.

Καλοκαιρινά σεμινάρια Σύγχρονου Χορού με τη Βάσια Ζορμπαλή

 

Creating Contemporary Movement

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη από 3/7-12/7 στις 20:00-21:30.

Σύγχρονος χορός με τη Βάσια Ζορμπαλή .
Όταν η σύγχρονη κίνηση συναντά τον εαυτό της και ο εαυτός το σώμα του!

Με εργαλεία το release technique, το contact improvisation, το partnering και τον αυτοσχεδιασμό, μέσα από το συγκεκριμένο μάθημα και με απόλυτο σεβασμό στην ανατομία του σώματος, αναζητούμε τον διάλογο μέσα από την κίνηση. Ένα διάλογο δημιουργικής σωματογνωσίας και ενσυναίσθησης και όχι στείρας απομίμησης, που ξεκινάει από την αίθουσα του χορού και γίνεται ασυναίσθητα μέρος της καθημερινότητάς μας. Μαθαίνοντας το σώμα μας μέσα από την κίνηση δημιουργούμε τη βασική εργαλειοθήκη για να ξέρουμε πώς θα περπατήσουμε, πώς θα τρέξουμε, πώς θα πέσουμε και δε θα χτυπήσουμε, πώς θα απελευθερωθούμε.

Ανακαλύπτουμε τη δύναμη της βαρύτητας που μας έλκει προς τη γη και τους τρόπους να αντισταθούμε σε αυτήν. Χρησιμοποιούμε τους μοχλούς που μπορεί να φτιάξει το σώμα μας για τη διευκόλυνση της μετακίνησής του και για την υποστήριξη απαιτητικών κινητικών προκλήσεων. Μαθαίνουμε να εκμεταλλευόμαστε τη δυνατότητα μετασχηματισμού του σώματος προκειμένου να οδηγηθούμε εύκολα στο πάτωμα, να γειωθούμε χτίζοντας μία γερή βάση για το σώμα μας, αλλά και να εκτιναχθούμε προς τα πάνω. Μαθαίνουμε να χειριζόμαστε και να εμπιστευόμαστε το βάρος μας σε ένα άλλο σώμα αλλά και να δεχόμαστε το δικό του ώστε από κοινού να συν-κινηθούμε. Προπάντων μαθαίνουμε να έχουμε όλες μας τις αισθήσεις ανοιχτές προς τον άλλο και την ομάδα για τη δημιουργία ενός από κοινού αρμονικού χορού.

Ο δομημένος αυτοσχεδιασμός και τα χορογραφικά μονοπάτια που θα ακολουθήσουμε θα λειτουργήσουν σαν εργαλεία ενίσχυσης και ανάδειξης της διαφορετικότητας του καθενός, μιας και το κύριο ζητούμενο του μαθήματος είναι η χαρά της αυθόρμητης έκφρασης του σώματος. Τα στοιχεία του partnering θα αποτελέσουν τη βάση της εξοικείωσης με το άλλο σώμα, ερευνώντας τους κινητικούς μηχανισμούς συνύπαρξης και συντονισμού που δεν απαιτούν την ομοιότητα των σωμάτων και την εμπειρία.

Η δομή του μαθήματος κινείται σε τρεις άξονες που αλληλοσυμπληρώνονται:

1. Τεχνική, ξεκινώντας από ασκήσεις στο πάτωμα που ομαλά και διαδοχικά μας οδηγούν στο όρθιο επίπεδο, χτίζουμε τον άξονα της ισορροπίας μας και την πλαστικότητα στη μετακίνηση.
2. Αυτοσχεδιασμός – Χορογραφική σύνθεση, μέσα από συγκεκριμένες κινητικές οδηγίες αναμετρόμαστε με τις έννοιες του χώρου και του χρόνου, οξύνοντας μυαλό και σώμα και χτίζοντας παράλληλα τη σχέση με τον άλλον και την ομάδα.
3. Τελική χορογραφία, όπου μέσα από ένα δοσμένο κινητικό υλικό καλείται το άτομο να ανακαλύψει τις συνδέσεις που προέκυψαν από όλη τη ροή του μαθήματος και τον αυτοσχεδιασμό που προηγήθηκε.

Σε ποιους απευθύνεται:

• Άτομα χωρίς απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία στο χορό.

Η παράσταση μας στις 30/6

afisaΤην Παρασκευή 30/6/2017 και ώρα 8:00 μ.μ.,η Σχολή Χορού Motus, θα δώσει την παράστασή της Η Motus κοιτάζει την Αλίκη
μέσα στον καθρέφτη, στο Θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 59.
Η παράσταση είναι βασισμένη στο έργο του Lewis Carroll «Μες Στον Καθρέφτη Και τι Βρήκε Η Αλίκη Εκεί» όπου συμβαίνουν πολλά περίεργα : Η Λευκή Βασίλισσα κινείται με άνεση από το παρελθόν στο μέλλον και αντίστροφα, την Κόκκινη Βασίλισσα μπορεί κανείς να τη συναντήσει μόνο με την όπισθεν, ο Κόκκινος Βασιλιάς δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να ροχαλίζει, ο Λευκός Βασιλιάς κρατά απλά σημειώσεις, ο Λέων και ο Μονόκερως μονομαχούν για ένα στέμμα που δεν θα πάρουν ποτέ, τα Λουλούδια που μιλούν μόνο σε αυτούς που έχουν κάτι ενδιαφέρον να πουν ενώ η Φώκια και ο Μαραγκός τάζουν στα Στρείδια ένα μαγικό κόσμο μόνο και μόνο για να τα φάνε, στεναχωρημένοι κατά τ’ άλλα. Όλα αυτά σε εναν κόσμο που είναι μια μεγάλη σκακιέρα!
Μα τι γίνεται σε αυτήν την παράσταση τέλος πάντων?